autoverzekering

Dekking en waarde

Is de waarde van uw auto relevant voor het bepalen van de dekking?

Autoverzekeringen vergelijken via een website

We leven tegenwoordig in een echte online wereld. Dit wil zeggen dat we tegenwoordig veel meer dingen online doen die we voorheen op andere manieren deden. Het kiezen van een autoverzekering is hier een heel mooi voorbeeld van. Voorheen moesten we bijvoorbeeld de Gouden Gids erbij pakken om te zien welke autoverzekeraars er waren. Op basis van bijgevoegde advertenties konden we een selectie maken. Vervolgens moesten we contact opnemen met de verschillende verzekeringsmaatschappijen om een offerte aan te vragen, zodat we een bewuste keuze konden maken. Nu doen we dit allemaal eenvoudig online. We kunnen autoverzekeringen vergelijken op premie door gebruik te maken van een enkele vergelijkingswebsite.

Eerst alle informatie kennen

Dit is natuurlijk niet het enige dat door de jaren heen is veranderd. Enkele jaren geleden hadden we de keuze uit enkel de WA-verzekering, de WA+Casco verzekering en de Allrisk verzekering. De dekkingen lagen wel anders bij de autoverzekeraars, maar in de basis kwam het allemaal toch op hetzelfde neer. Nu hebben we nog steeds wel deze basisvormen onder de autoverzekeringen, maar er zijn allemaal vertakkingen ontstaan. Door de jaren heen zijn er hier steeds meer van bijgekomen. Denk aan de bonus malus autoverzekering, de kilometerverzekering of bijvoorbeeld de schadevrije jaren verzekering. Hierdoor kunnen we de verzekering beter aanpassen op de persoonlijke behoeften, maar dat moet wel duidelijk zijn wat het allemaal inhoudt. Het is daarom goed om op basis van alle beschikbare informatie eerst een keuze te maken voor het soort verzekering dat u nodig heeft.

Het vergelijken van de dekking

In verreweg de meeste gevallen wordt er een vergelijking gemaakt op basis van de premiebedragen. U kiest een verzekeringsvorm die u aanspreekt en vervolgens kunt u de autoverzekeraars vergelijken op de premiebedragen die zij hiervoor in rekening brengen. Een goedkope premie is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar de dekking van de autoverzekering moet ook bij u passen. Daarom kunt u ook de dekking van de autoverzekering vergelijken. Zo weet u precies wat er wel en niet bij de verzekering is inbegrepen. Uiteraard heeft u bij diverse autoverzekeringen de mogelijkheid om het premiebedrag te verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico voor uw eigen rekening.

Alles weten over uw auto

Als u een nieuwe auto koopt, dan is het niet relevant om alles te weten over de auto voor het berekenen van uw autoverzekeringspremie. Wanneer u een tweedehands auto koopt, of heeft gekocht, dan is het wel verstandig om alles over de auto te weten, zoals het verleden, de kilometerstand en de dagwaarde. U kunt deze gegevens ontvangen door het uitvoeren van een kenteken check RDW. De RDW, te vinden via http://www.rdwcheck.nl/category/kentekencheck/, biedt u de mogelijkheid om online een kentekencheck uit te voeren, zodat u beschikt over alle relevante informatie over de auto. Deze informatie kunt u ook gebruiken bij het vergelijken van de autoverzekeringen.

Kies je dekking

Onderwerpen

Meer