autoverzekering

Eigen risico autoverzekering

Hoeveel eigen risico bij autoverzekering is het beste?

Het zelf dragen van wat eigen risico is prima, dan krijgt u al snel een lagere premie. Maar let erop dat uw eigen risico niet te hoog wordt. Als er dan meerdere schades optreden, kan dit flink in de papieren lopen.

Hoe werkt zo n eigen risico nou eigenlijk?

Eigen risico

Net als bij een zorgverzekering heb je bij een autoverzekering ook te maken met een eigen risico. Hoe werkt dit, waar moet je op letten en waar kun je op besparen?

Hoe werkt het eigen risico?

Op het moment dat je schade aan je auto hebt, kun je ervoor kiezen om dit te claimen bij de autoverzekeraar. Het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen, heet het eigen risico. De hoogte van het eigen risico wordt in rekening gebracht aan de hand van een vast bedrag dat tussen de euro 0 en euro 1000 ligt. Het kan ook zo zijn dat de autoverzekeraar een bepaald percentage van de cataloguswaarde als uitgangspunt neemt. Bij een WA-dekking geldt het eigen risico niet. Bij een WA-volledige casco - ook wel allrisk genoemd - en bij een WA-beperkt casco is het eigen risico wel van toepassing. Als je als bestuurder schade claimt, gaan de schadevrije jaren en de premiekorting omlaag.

Vijf bespaartips

Kies je dekking

Onderwerpen

Meer